هاست یک واژه نام آشنا و مهم در دنیای تکنولوژی است. هر وب سایتی که تا به حال بازدید کردهاید روی یک سرور قرار دارد. هنگامی که برای خدمات میزبانی وب ثبت نام میکنید، اساساً فضای سرور را از یک ارائه دهنده اجاره میکنید. شما میتوانید از این فضا و مقدار محدودی از منابع برای ایجاد و نگهداری وب سایتی استفاده کنید که هر کسی بتواند از آن بازدید کند.
این مفهوم روی کاغذ بسیار ساده است. با این حال برنامههای میزبانی از نظر ارائه و نحوه عملکرد آنها بسیار متفاوت است. ما در این مقاله به سؤال هاست چیست پاسخ میدهیم و همچنین انواع هاست را بررسی خواهیم کرد.
در پاسخ به پرسش هاست چیست باید بگوییم که به بخشهای مختلف سرور گفته میشود که از سایتها میزبانی میکند. تفاوت بین انواع هاست فراتر از هزینهها و سخت افزار است و مشخصات هاست خوب را باید با توجه به موارد مختلف مشخص کرد.
بیایید به هفت نوع متداول میزبانی وب که با آنها برخورد میکنیم نگاهی بیندازیم تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید:
- هاست اشتراکی
برنامههای میزبانی اشتراکی رایجترین انتخاب برای صاحبان وب سایتها است. در این نوع پلن، یک سرور واحد بین چند کاربر به اشتراک گذاشته میشود. این بدان معناست که یک کامپیوتر واحد (یک سرور مشترک) میزبان چندین (یا حتی صدها) وب سایت خواهد بود.
- میزبانی سرور خصوصی مجازی (VPS)
سرورهای خصوصی مجازی (VPS) در مورد کارکرد و سفارشیسازی یک گام بالاتر از برنامههای مشترک هستند. روشی که یک VPS کار میکند به این صورت است که یک سرور فیزیکی منفرد شامل چندین بخش مجازی پارتیشنبندی شده است. هر ظرف یا VPS به عنوان یک سیستم کامل که فقط به سایت شما اختصاص داده شده است عمل میکند؛ بنابراین شما به منابع اختصاصی و در برخی موارد به پیکربندی آن سرور دسترسی خواهید داشت.
- هاست ابری
میزبانی ابری جایی است که همه چیز کمی پیچیدهتر میشود. وقتی مردم در مورد “ابر” صحبت میکنند، معمولاً به VPSهای توزیع شده اشاره میکنند. روش کار این است که به جای داشتن یک سرور مجازی ذخیره شده در یک کامپیوتر، روی یک شبکه کامل از آنها میزبانی میشود.
آن شبکه کامپیوترها همان چیزی است که ما آن را “ابر” مینامیم. مزیت این روش این است که با یک شبکه میتوانید به راحتی منابع سرور خود را در صورت نیاز مقیاس کنید.
4. هاست اختصاصی
تاکنون ما فقط در مورد برنامههای میزبانی صحبت کردهایم که در آن سرورها را با سایر کاربران به اشتراک میگذارید. سرورها گران هستند و اگر میخواهید یک سرور خصوصی برای خود داشته باشید، باید برای آن حق بیمه بپردازید.
با سرور اختصاصی، دسترسی انحصاری به یک سرور واحد (یا گاهی بیش از یک) خواهید داشت. این به ان معنبی است که شما کنترل بر پیکربندی آن خواهید داشت و ارائه دهنده میزبانی وب به راحتی آن را در اختیار شما قرار میدهد. سرورهای اختصاصی اساساً بهترین گزینه برای میزبانی وب هستند و دارای مشخصات هاست خوب میباشند.
5. میزبانی مدیریت شده
میزبانی مدیریت شده کمی متفاوت است. این یک نوع طرح نیست، بلکه نوعی خدمات است. با میزبانی مدیریت شده، ارائه دهنده شما بسیاری از کارهای تعمیر و نگهداری روزانه را انجام میدهد که در غیر این صورت بر دوش شما قرار میگیرند. برخی از این وظایف عبارتند از پشتیبان گیری، نظارت بر امنیت، بهروزرسانی نرم افزار و موارد دیگر.
6. هاست وردپرس
برای درک بهتر میزبانی وردپرس، درک میزان محبوبیت این سیستم مدیریت محتوای خاص (CMS) بسیار مهم است. به عنوان یک پلتفرم، وردپرس بیش از 30 درصد از وب را در اختیار دارد. وبلاگ DreamHost خود مانند میلیونها سایت دیگر از وردپرس استفاده میکند.
بنابراین نباید تعجبآور باشد که بسیاری از ارائه دهندگان میزبانی وب برنامههای متناسب با کاربران وردپرس را ارائه میدهند.
7. میزبانی Reseller
اگر کسبوکاری دارید که حول محور ساختن وبسایتها میچرخد، مانند یک آژانس توسعه یا طراحی، احتمالاً باید با میزبانی سروکار داشته باشید. بسیاری از مشتریان کاملاً نمیدانند میزبانی چگونه کار میکند و میتوانند از کمک به تنظیم و کارکرد همه چیز استفاده کنند.
هاست Reseller راهحلی برای آن نوع موقعیتها ارائه میدهد. به طور خلاصه، شما به یک حساب کاربری دسترسی پیدا میکنید که به شما امکان میدهد میزبانی را برای مشتریان خود ارائه دهید. این مشتریان مستقیماً به شما پول پرداخت میکنند و شما مسئول مدیریت حسابهای آنان هستید.
مشخصات هاست خوب چیست؟
ارائه یک توصیه کلی در مورد خدمات میزبانی کار دشواری است. ممکن است کلیشهای به نظر برسد، اما هر پروژه وب نیازهای منحصربهفرد خود را دارد. با این حال میتوانید بسته به آنچه از ارائه دهنده هاست خود میخواهید از راهنمایی زیر استفاده کنید:
- اگر قصد دارید حداقل هزینه را برای راهاندازی وب سایت خود خرج کنید، از هاست اشتراکی استفاده کنید.
- اگر به قابلیت شخصیسازیای بیشتر از آنچه میزبانی مشترک میتواند ارائه دهد نیاز دارید، یک VPS را امتحان کنید.
- اگر ممکن است برای نگهداری اولیه وبسایت به کمک بیشتری نیاز داشته باشید، میزبانی مدیریت شده را انتخاب کنید.
نیازی به نگرانی در مورد انتخاب هاست نیست. هنگامی که کمی تجربه میزبانی داشته باشید، ارزیابی نیازهای شما بسیار قابل کنترلتر میشود.
معایب هاست رایگان چیست؟
واقعیت ساده میزبانی وب رایگان این است که شرکتهایی که آن را ارائه میدهند باید به نحوی درآمد کسب کنند. عدم پرداخت پول برای خدمات به معنای پذیرش نوعی معامله است. آنچه که برای دریافت میزبانی وب رایگان از دست میدهید (یا تحمل میکنید) در سرویسهای مختلف متفاوت است، اما برخی از مسائل رایج وجود دارد که باید به آنها توجه کرد:
- تبلیغات
- نام تجاری مشترک
- عدم پشتیبانی مشتری
- قطعیهای رایج
- صفحات محدود
- پهنای باند محدود
- ارتقاء پولی مورد نیاز برای بسیاری از ویژگیها
بنابراین در هنگام انتخاب میزبانی باید معایب هاست رایگان را نیز در نظر گرفت.
تفاوت هاست ویندوزی و هاست لینوکسی
برای تصمیم گیری در مورد انتخاب هاست لینوکسی یا هاست ویندوزی باید مشخص کنید که نیازهای وب سایت شما چیست.
اگر نیاز به پشتیبانی از محصولات مایکروسافت مانند ASP.net، ASP، MS Access، Microsoft SQL Server یا VBScript دارید، میزبانی ویندوز برای شما بهتر است. البته گفتنی است که لینوکس به دلیل مقرونبهصرفه بودن، پایداری و ویژگیهای مثبت دیگر عموماً گزینه محبوبتری است. لینوکس از اسکریپتهای PHP، Perl، MySQL، PostgreSQL، CGI با دسترسی از طریق کنترل پنل پشتیبانی میکند.
هر دو سرور لینوکس و ویندوز قابل اعتماد، پایدار و ایمن هستند. با این حال به طور کلی ویروسهای بیشتری برای حمله به سرورهای ویندوز نوشته میشوند تا سرورهای لینوکس. اگر نیاز به میزبانی بر روی سرور ویندوز دارید، اطمینان حاصل کنید که شرکت میزبان وب شما به طور مداوم سرورهای ویندوز و لینوکس خود را با آخرین اصلاحات و وصلههای موجود ارتقا میدهد.